Tražimo vredne, mlade ljude između 18 i 40 godina koji su motivisani da unaprede sebe i svoje okruženje.

Junior Chamber International (JCI) je međunarodna neprofitna organizacija mladih aktivnih građana. Postoji u više od 120 zemalja širom sveta i broji 200.000 aktivnih i milione počasnih članova koji učestvuju u projektima, konferencijama i seminarima. Članstvo je raznoliko, a sve nas povezuje ideja da je održiva pozitivna promena moguća samo ako svesni, ciljano i kontinuairano menjamo sebe i svet oko nas.

Ukoliko se dvoumiš da li je ova avantura za sebe, pročitaj neke od naših razloga zašto smo ovde.

1. Treninzi – Svi članovi koji se priključe organizaciji prolaze kroz treninge o JCI-u, kao i poslovnim i soft skill veštinama. Treninzi osnažuju članove dok prave svoje prve korake u organizaciji, a naučeno se može primeniti u poslovnim i privatnim odnosima i van JCI-a. Članovi nakon odslušanih treninga i položenih testova mogu i sami razvijati trenersku karijeru u okviru JCI-a, i tako usavršiti veštinu javnog govora, komunikacije i facilitovanja.

2. Tim – U JCI-u pojedinci formiraju tim. Tim koji deli isto ZAŠTO i smišlja različite načine KAKO da sprovede ideje u dela. Timski rad je ključan i zato članovi u svakom trenutku mogu da očekuju podršku u ličnom razvoju, kao i rešavanju problema od strane svog tima i team leadera. Podrška dolazi u vidu informacija, ideja, saveta, kontakta ili know-how baze podataka.

3. Networking – JCI kao internacionalna mreža aktivnih građana okuplja neverovatno mnogo ljudi širom sveta. Pored aktivnih članova postoje alumni članovi i Senat, koji rado dele svoja znanja i iskustva i preuzimaju ulogu mentora. Zato JCI predstavlja izuzetnu bazu za povezivanje i sticanje konktata u različitim sferama, bilo u vidu poslovnih partnera ili drugara za ceo život.

4. Biznis – JCI stvara okruženje u kome su mnogi članovi razvili svoj biznis ili su na putu da to urade. Kroz učešće na projektima JCI-a učimo kako se pravi budžet, projektni plan, koje su uloge i odgovornosti, kako doći do partnera. Takođe rešavamo logistiku i upoznajemo se sa pitanjima marketinga. Na taj način, svaki mladi član može da razvije liderske sposobnosti van svog radnog mesta, i u sigurnom okruženju testira i osnaži svoje biznis ideje i kapacitete.

5. Entuzijazam i energija – Okruženje gde članovi dele tvoju energiju i entuzijazam i gde uvek osećaš podršku i dobrodošlicu dodatno motiviše da budeš pokretač i nosilac promena. Osećaj nakon završenog projekta u kome si napravio pozitivan uticaj na zajednicu u kojoj živiš i stvaraš je neverovatan! JCI je porodica koja ti pruža mogućnost da stičeš iskustva koja menjaju život.

Bez obzira da li je tvoj cilj da upoznaš nove ljude u gradu, unaprediš svoje lične veštine, proširiš svoju mrežu poslovnih kontakata, putuješ ili učestvuješ u projektima za opšte dobro – kroz JCI to sve možeš postići. Prema svojim afinitetima odlučuješ kako i koliko želiš da se uključiš u rad JCI-a.