JCI Novi Sad članice posetile su 2. marta, a u susret Međunarodnom danu žena, Sigurnu žensku kuću i tom prilikom uručile donaciju u vidu šest kvalitetnih rančeva za decu osnovnoškolskog uzrasta ovoj ustanovi. Nabavka rančeva omogućena je u sklopu projekta „Schulstart“ Ivo Haase, koji je podržan od strane Wirtschaftsjunioren Ostprignitz-Ruppin i Lions Club Neuruppin .

JCI je u svojim aktivnostima posvećen ostvarivanju UN Ciljeva održivog razvoja, a u okviru njih i postizanju rodne ravnopravnosti. Ovim znakom pažnje želeli smo da izmamimo osmeh na licima mališana i mama iz Sigurne ženske kuće, da im uputimo poruku podrške i tako damo mali doprinos u realizaciji ovog cilja.

Sigurna ženska kuća funkcioniše u sklopu Centra za socijalni rad Novi Sad uz podršku i finansiranje grada Novog Sada, i u njoj se sprovodi kontinuirani stručni i psihološki rad, rad žrtve nasilja sa pedagogom, pravna podrška i usmeravanje na druge institucije, kao i egzistencija u smislu nesmetanog kontinuiranog boravka do 6 meseci.

Žene i deca, žrtve porodičnog nasilja mogu da kontaktiraju stručni tim Sigurne ženske kuće putem telefona: 021/646-57-46 i preko adrese elektronske pošte: sigurnazenskakuca@csrns.org.rs. svakog dana u periodu od 00 do 24 sata.