Četvrta JCI Balkanska konferencija mladih lidera i preduzetnika održala se od 3-5 septembra 2021. godine u hotelu Mona Plaza u Beogradu, u organizaciji udruženja JCI Srbija.

Konferencija je okupila preko 130 učesnika iz šesnaest evropskih zemalja, koji su imali priliku da na trodnevnom događaju pohađaju treninge u oblasti poslovnih i soft skill veština, kao i panel diskusije o aktuelnim biznis temama. Održana je i sesija za poslovno i preduzetničko umrežavanje u saradnji sa BNI Srbija (Business Network International), a međunarodni posetioci su imali priliku da se upoznaju sa znamenitostima Beograda kroz nekoliko turističkih obilazaka.

Balkanska konferencija je prvi put održana 2016. godine, kada su sedam JCI organizacija iz sedam zemalja regiona (Bugarska, Rumunija, Srbija, Hrvatska, Moldavija, Ukrajina i Turska) odlučili da organizuju konferenciju sa ciljem da mlade lidere usmere ka pronalaženju održivih rešenja, umrežavanju svih slojeva društva i poboljšanju regionalne saradnje. Na prvoj konferenciji je potpisan ugovor između organizacija jugoistočne Evrope, sa ciljem razvoja regiona kroz implementaciju dobrih praksi i razmene znanja.

JCI Srbija je deo Junior Chamber International, organizacije koja okuplja preko 160.000 mladih aktivnih građana iz preko 100 zemalja. Više informacija o aktivnostima i mogućnosti učlanjenja dostupne su na linku.

Podršku u organizaciji konferencije i radu JCI Srbije pružili su Turistička organizacija Srbije, Sani-Hem doo Novi Sad, Fabrika fotografa Beograd, Gorda rakija, 9mCollab Inc, Byteout Software doo Beograd i SP Jain School of Global Management.