Kao jedna od poslednica pandemije Covid-19 virusa jeste otkazivanje JCI Evropske konferencije koja je trebala da se održi u Irskoj, Dablinu od 27-30. maja 2020. godine.

Vredan tim organizatora hrabro se odlučio da sve svoje napore usmeri na to da članovima JCI organizacije obezbede online program u trajanju od čak 10 dana (od 12-21. juna). Članovi širom sveta su mogli da po prvi put, potpuno besplatno, učestvuju na radionicama i edukacijama koje su držali najistaknutiji JCI evropski govornici ali i vodeći preduzetnici, treneri i biznis konsultanti. Pored radionica, članovi su mogli iz karantina da prisustvuju brojnim tematskim žurkama, Turskoj večeri, da se upoznaju sa tradicionalnom Irskom muzikom i kulturom i da se druže sa članovima drugih zemalja.

Ni radni deo nije izostao, predsednici evropskih zemalja zajedno sa predsedavajućim članovima JCI Evrope, bili su učesnici višečasovne skupštine. Pažljivo su razmatrali trenutne probleme sa kojim se JCI susreće i rešavali sporna pitanja. JCI Srbija na čelu sa predsednicom Julijanom Miljković najavila je kandidaturu našeg člana Dražena Stankovića, Nacionalnog predsednika JCI Srbije za 2019. godinu i trenutnog člana Evropske razvojnog tima, koji će aplicirati za jednog od pet potpredsednika Evrope (VP) 2021. godine.

Iako članovi JCI Srbije nisu ove godine mogli da osete neverovatnu energiju koju donosi internacionalni događaj sa preko 1000 participanata, naša zastava viorila se na virtuelnoj ceremoniji otvaranja prve online Evropske konferencije.