U svetu koji se brzo menja snažno ekonomsko vođstvo je čvrsta osnova iz koje se mogu razviti održive ideje. Mladi igraju vodeću ulogu u redefinisanju radne snage i doprinosu društvu na inovativne načine. JCI je globalna organizacija posvećena pružanju prilika koje razvijaju preduzimljive mlade lidere za ovaj svet koji se stalno menja. Naši članovi širom sveta koriste vodeće principe kako bi pronašli održiva rešenja za složene probleme u svakom sektoru i razvili sopstvene lične liderske veštine i postali globalni pokretači promena. Kako nastojimo da se prilagođavamo potrebama naših članova i njihovim željama da doprinesu obnavljanju ekonomije usled pandemije koronavirusa Covid-19, pokrenuli smo novi program, JCI Creative Young Entrepreneur, međunarodno takmičenje čiji je glavni cilj:

Motivisati mlade preduzetnike da razviju svoje biznis ideje putem učešća na programu i podnošenjem biznis plana koji će biti pregledan od strane renomiranih stručnjaka. Pobednici će biti nagrađeni od strane naših sponzora i partnera, a takođe JCI će igrati važnu ulogu  podsticanju i promociji učesnika u razvijanju svojih ideja, a time i otvaranju novih radnih mesta. Sve to u skladu sa JCI RISE inicijativom pokrenutom u cilju borbe protiv ekonomskih posledica pandemije.

Svi učesnici programa dobiće treninge i mentorstvo u vrednosti od preko hiljadu dolara, od strane članova žirija, vrhunskih preduzetnika, izvršnih direktora i investitora. Više o članovima žirija možete pročitati ovde. Osim toga, pobednik programa na nivou JCI Evrope dobiće nagradu od 5.000 dolara i kandidovaće se na svetskom nivou za osvajanje nagrade od 10.000 dolara.

Da bi se kandidovali, potrebno je da ispunjavate sledeće uslove:

  • Da imate između 18 i 40 godina,
  • Da imate biznis ideju, startup ili da vaše preduzeće posluje manje od 18 meseci,
  • Odobrenje za učešće na programu od strane JCI Srbije (ukoliko ispunjavate prva dva uslova dovoljno je samo da nas kontaktirate, a mi ćemo sa velikim zadovoljstvom odobriti vašu prijavu).

Prijave su otvorene do 31. maja i vrše se putem sajta JCI Store. Prilikom prijave potrebno je:

  • Uplatiti kotizaciju u iznosu od 50 dolara;
  • Popuniti prijavnu formu (primer);
  • Poslati video u trajanju od jednog minuta u kojem ćete predstaviti svoju ideju (“pičovanje”);
  • Poslati svoj biznis plan (u slobodnoj formi).

Napomena: prijave je potrebno poslati na engleskom jeziku.

U slučaju pitanja budite slobodni da nas kontaktirate.