Nakon uspešno održanih online radionica u aprilu mesecu, JCI Srbija se potrudila da svojim ali i internacionalnim članovima omogući učešće na online besplatnim radionicama. Kako je misija JCI organizacije da osnaži mlade i pruži im mogućnost za razvijanje veština, edukaciju i internacionalno umrežavanje, tako smo majske radionice prepustili evropskim ekspertima koji su imali priliku da sa članovima JCI-a podele svoje znanje iz oblasti biznisa, kreativnog razmišljanja ali i daju savet kako sprečiti stadijum “burnouta” u kome se svi nekada pronađemo.

Prvu majsku radionicu održao je jedan od vrhunskih govornika današnjice

Eric Fitzpatrick iz Irske, poslovni trener i predavač, na temu “Pisanje pobedničkih predloga” (Writing winning proposals).

13. maja od 19 časova, Eric nam je prezentovao šta ulazi u sastavne delove pobedničkih predloga; Kako da svoj predlog prilagodite potrebama klijenata i kako povećati izglede da predlozi budu prihvaćeni;

Neiscrpna energija i harizma Eric Fitzpatricka naterala je naše članove na interakciju i podsetila nas na njegovo gostovanje u Beogradu kada je članovima JCI Srbije održao Masterclass predavanje o tome kako održati ubedljivu prezentaciju.

Još jednom, Eric nas podseća da je znanje ono što je neophodno bilo kom lideru da bi prevazišao izazove.

 

“Kreativno razmišljanje” (Design thinking) je bila druga majska radionica koja je održana 20. maja. Ana Nikolova iz JCI Bugarske, Potpredsednica Evrope, govorila je o kreativnom razmišljanju kao moćnom procesu u rešavanju problema. Ovaj proces razvijen je na Univerzitetu Stanford a započinje razumevanjem nezadovoljenih potreba i specifičnih izazova. Tokom ove radionice Ana nas je vodila kroz čitav proces kreativnog razmišljanja kako bismo stvorili rešenja koja se bave konkretnim problemima, nakon čega ćemo moći da ga koristitmo u svom poslu. Ana je iskusna poslovna savetnica, koja se specijalizovala za razvoj poslovne strategije, upravljanje projektima i finansiranje MSP i inovativnih start-upova. Diplomirala je preduzetništvo, magistriraola međunarodno upravljanje projektima i trenutno završava doktorska istraživanja u istoj oblasti

Radionica o Planiranju B2B prodaje – Kako od 0 do prvih klijenata,

održana je u sredu 27. maja od 19 časova.  Predavač Lazar Milošević dolazi iz  “CUBE TEAM-a” u koji je pristupio kao junior prodavac a nakon manje od dve godine došao do toga da formira svoj tim.

Ovaj mladi i perspektivni ekspert prodaje težio je da učesnicima radionice približi i edukuje ih kako se vrši analiza tržišta, kako se definiše i segmentira ciljna grupa; kako se pristupa klijentima na osnovu podataka o kompanijama koje su dostupne. Takođe, skrenuo je pažnju na načine komunikacije (Mail, telefon, oglasi) i objasnio kako da se napravi Data Driven Sales Team.

 

Poslednja radionica, održana je 3. juna. “Burnout” je nesumnjivo, najaktuelnija tema današnjice. JCI članovi su mladi profesionalci i preduzetnici,  lideri iz različitih sektora društva, stoga smo svesni koliko može biti stresan čak i posao koji se voli i koliko često može dovesti do sindroma “sagorevanja”. Jana Havlíčková iz JCI Češke, trener je i profesionalni networker, izabrana je za JCI Savetnika za evropski razvoj u 2020. godini i na našoj poslednjoj radionici pomogla je JCI članovima da nauče kako da na vreme prepoznaju da li se nalaze u stanju pred “sagorevanje” ili je u pitanju samo trenutni stres.

Još jednom smo potvrdili staru izreku da je “Bolje sprečiti, nego lečiti”.

Edukacija

Razvijanje veština

Razmena znanja

Interakcija

Druženje

Internacionalno umrežavanje lidera