Humanitarna akcija “Doniraj obrok” realizovana je sa ciljem da pomogne pojedincima i porodicama iz osetljivih grupa, koji su bili dodatno pogođeni posledicama uvođenja vanrednog stanja, kao i zaposlenima u ugostiteljstvu, koje zbog smanjenog prometa poslodavci nisu uvek u prilici da zadrže na poslu.

JCI Beograd je realizovao akciju u kojoj su pojedinci, kompanije i njihovi zaposleni donirali finansijska sredstva za obroke najugroženijima, a koje su pripremali i dostavljali restorani uključeni u akciju.

Akcija je trajala od 7. aprila do 7. maja 2020. godine. Sakupljeno je 108500 dinara i donirano 217 obroka u 5 porodica. 3 restorana je podržalo akciju: Zapata Rio, Pejton pub i Toplo Taze i 57 donatora je uplatilo finansijska sredstva. Organizaciji akcije pomogao je Office Bite.

Zahvaljujemo se svima koji su učestvovali i doprineli da porodice obradujemo toplim obrocima, a restoranima pomognemo i povećamo obim posla!

Situacija izazvana pandemijom virusa COVID-19 negativno utiče na različite segmente društva. Među pripadnicima socijalno najugroženijih društvenih grupa dodatno se javljaju problemi u vidu smanjenih prihoda ili ostajanja bez posla usled obustave rada mnogih uslužnih delatnosti. Takođe, uticaj pandemije osećaju mala i srednja preduzeća. Ugostiteljstvo i restorani su prvi na udaru, jer je zbog vanredne situacije došlo do njihovog zatvoranja, smanjen im je obim posla, a time i mogućnost zadržavanja radnika. Ekonomske prognoze ukazuju da će ova delatnost biti možda i najviše i najdugoročnije pogođena.

Ideju za akciju smo dobili od JCI Malte, koja je početkom godine pokrenula i uspešno realizovala sličnu akciju pod nazivom “Buy a meal”.

3 restorana

217 obroka

5 porodica

108 500 dinara

Od 7. aprila do 7. maja

Donacija članova i individualnih donatora