Među vrednostima koje JCI pruža jesu i one koje se tiču deljenja znanja i sticanje novih veština. Kako bismo osnažili JCI članove u trenutku globalne pandemije, JCI Srbija omogućila je pohađanje besplatnih online radionica koje su bile dostupne kako za naše članove Srbije tako i za članove širom sveta.

Prve četiri radionice koje su održane u aprilu bile su posvećene članovima JCI Srbije koji su mogli da usavrše svoje znanje po pitanju preduzetništva, kreiranja održivih rešenja, emocionalne inteligencije i o tome kako treba da daju feedback.

Prva aprilska radionica koju smo ponudili našim članovima, održana je 8. aprila i nosila je zanimljiv naziv:

 

 “Od ideje do fotelje” koju je održao Marko Ljupković, član i direktor sekcije zapreduzetništvo JCI Beograda, Business developer i član Upravnog odbora Udruženja mladih privrednika Srbije. Radionica je bila usmerena ka razvijanju novih, kvalitetnih ideja, ka usavršavanju na temu preduzetništva i ka internacionalizaciji.

“Za uspeh u poslu posebno je važna hrabrost, kvalitet i biti realan”, izjavio je Marko.

Veština rešavanja kompleksnih problema je godinama unazad najpoželjnija kvalifikacija prilikom zapošljavanja. Stoga, naša druga radionica ticala se metodologije za rešavanje kompleksnih problema i kreiranje održivih rešenja “Active Citizen Framework”. Na ovu temu pričala nam je  Milica Vidović, grafički dizajner i potpredsednica za rast i razvoj JCI Novog Sada.

JCI organizacija je vođena dugogodišnjim iskustvom u realizaciji projekata od šireg društvenog interesa razvio ACF metodologiju. Prema ovoj metodologiji ključni korak je adekatvo određivanjepravog uzroka problema i njegovo rešavanje.

“Da bismo sa sigurnošću odredili pravi uzrok a potom i definisali rešenje problema, u svakoj fazi razvoja projekta potrebno je uključiti relevantne partnere”, predočila nam je Milica.

22. Aprila održana je radionica o Emocionalnoj inteligenciji.

 

Svoje bogato znanje i iskustvo prenela nam je Dragana Tošić suosnivač “Learning Ville” centra i članica JCI Beograda. Dragana nam je otkrila da su četiri aspekta emocionalne inteligencije (samosvest, samokontrola, socijalne veštine i upravljanje odnosima) kod uspešnih menadžera visoko razvijene. Takođe, ukazala nam je koliko su fizička aktivnost, ishrana, spavanje, meditacija hobi i druženje nezaobilazni čionioci razvoja jednog od navedenih aspekta emocionalne inteligencije.

Zahvaljujući Dragani naši članovi su mogli da nauče kako da poboljšaju emocionalnu inteligenciju i kako nam ona može pomoći u privatnom i profesionalnom razvoju.

Poslednju radionicu u aprilu održala je Milica Ristić, ekspert iz oblasti HR-a i članica JCI Niša. Veština davanja feedbacka uči se i usavršava, a Milica je našim članovima ukazala na to da davanje feedbacka donosi višestruke pozitivne koristi i dostignuća u različitim oblastima. Kako dati feedback i kako primiti povratne informacije, članovi JCI Srbije su mogli da nauče putem besplatne online radionice koja je održana 29. Aprila 2020. godine.