U nedelju, 21. jula, održali smo radionicu izrade origami zmajeva u Futoškom parku.  Pored origami zmajeva, deca su mogla i da puštaju zmajeve i tako se dodatno zabave.

Futoški park je jedan od lepših parkova u Novom Sadu i nalazi se u istoimenoj ulici pored Instituta za zdravstvenu zaštitu dece Vojvodine. Formiran je kao sastavni deo Jodne banje, početkom 20. veka. Park zauzima površinu od oko 8 hektara i predstavlja zaštićenu kulturno-istorijsku celinu značaju za ceo Novi Sad.

Radionica izrade origami zmajeva održala se u sklopu međunarodnog projekta Peace is Possible koji ima za cilj podizanje svesti o značaju mira naglašavajući važnost življenja uz toleranciju i poštovanje. Istovremeno u Instanbulu, lokalna komora JCI Kadıköy organizovala je puštanje zmajeva.

Radionica predstavlja drugi segment projekta Share for Peace koji je JCI Novi Sad pokrenuo u saradnji sa JCI Kadıköy (Instanbul).

Dobro raspoloženje i prijatan ambijent u toku radionice iskoristili smo i za proširenje našeg punopravnog članstva. Ovom prilikom u punopravno članstvo JCI Novi Sad pristupio je Željko Štrbac. Željko se u prethodnom periodu izuzetno zalagao i svesrdno učestvovao u našim aktivnostima, te nam je drago što ćemo nastaviti saradnju i druženje. Kako je ono što ga najviše okupira ekologija, uskoro ćemo vam predstaviti novi projekat na čijem čelu će biti Željko. Dobro nam došao!

Zahvaljujemo se svim učesnicima, kao i JKP Gradsko Zelenilo Novi Sad na prilici da ovu radionicu održimo u prelepom ambijentu Futoškog parka