Peti po redu, humanitarni turnir u basketu 3 na 3 ‘’Na putu za Petnicu’’, održan je 26. maja.2019. u Prvoj beogradskoj gimnaziji.

Ovom akcijom, iz godine u godinu, uz podršku organizacija, kompanija i pojedinaca koji prepoznaju i neguju kulturu društvene odgovornosti ulažemo u razvoj polaznika Istraživačke stanice Petnica (ISP), trudimo se da im obezbedimo sredstva i pružimo priliku za sticanje znanja. JCI Beograd do sada je donirao oko 500.000 din. ISP koji su iskorišćeni za kupovinu opreme ili stipendiranje polaznika. Samo ove godine je prikupljeno 140.000 din. koji su namenjeni za kupovinu računara za potrebe navođenja teleskopa.

Pored pomoći deci, želimo da ukažemo na potrebu dostupnosti kvalitetnog obrazovanja, promovišemo filantropiju, brigu o zdravlju, sportski duh, društvenu odgovornost, povezujemo kompanije, pojedince i stvaramo pozitivne promene u svom okruženju.

Zahvaljujemo se kompanijama: Avisto Estern Europe, Elsys Estern Europe, United Cloud, Centili, TradeCore, WebCentric, Cedevita, Geta digital, NIS Gasprom Neft, P3 communication engineering, Epicentrum, BG marketu, Urban fitness Hangar, Panorate, Evoke Agency, BNI, Red Black Tree, Fisher Booker, Modoolar, Karanović & partners i RT-RK koje su učestvovale na turniru. Hvala i Mikser festivalu, Ana i Vlade Divac Fondaciji, KK Crvena zvezda, Bel Medic, Soko Šrark, Coca – Cola Hellenic, Red Bull i Domaćim kiflicama koji su prepoznali i podržali turnir. Titulu pobednika odnela je ekipa Epicentrum, kojoj je ovo treće učešće na našem turniru.

Humanitarni turnir ‘’Na putu za Petnicu’’ je deo JCI humanitarnog karavana koji je krenuo iz Beograda, preko Novog Sada do Niša, u okviru koga je JCI Srbija usmerava prikupljena sredstva upravo na ono što je deci u određenoj lokalnoj zajednici neophodno.

Na putu za Petnicu

26.05.2019. Prva beogradska gimnazija

22 ekipe

Donacija Istraživačkoj stanici Petnica

140 000 dinara

Računar za potrebe navođenja teleskopa