Humanitarni turniri u basketu održaće se u tri grada, i to u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, jer je JCI Srbija prepoznala različite potrebe dece za dodatnom edukacijom, i uključivanjem u sportske aktivnosti, kako bi im obezbedili lepšu i bolju budućnost. Svaki od turnira pažljivo je osmišljen od strane preko 100 članova JCI Srbije, tako da prikupljena sredstva budu usmerena upravo na ono što je deci u određenoj lokalnoj zajednici neophodno.

Cilj projekta je da se kroz sport i druženje animiraju društveno odgovorne kompanije i građani koji su u prilici da podrže ovu akciju. Organizovanjem turnira JCI Srbija želi da primerom prenese mladim generacijama bitnost znanja, ali i razvijene svesti za društvenu odgovornost i brigu o drugima u pokretanju pozitivnih promena u društvu.

Kad je JCI Srbija karavan u Vašem gradu?

26.05. – „Na putu za Petnicu“, Beograd, Prva beogradska gimnazija.

Petu godinu za redom prikupljenim sredstvima pomaže se talentovanim polaznicima Istraživačke stanice Petnica da razvijaju svoje potencijale, i posebno pruža prilika za učešće deci iz porodica sa lošijim materijalnim mogućnostima. Ove godine igra se za kompjuter koji će mladim talentima pomoći da navode teleskop kako bi ugledali daleke i sjajne zvezde.

01.06. – „Igrajmo za Dečije selo“, Novi Sad, Dečije selo, Sremska Kamenica.

Kao i prošle godine, prikupljena sredstva biće usmerena na pohađanje stručnih kurseva za decu, korisnih na njihovom putu ka osamostaljivanju, kao i na nabavku edukativnih igara i materijala za radionice koje se sprovode u okviru redovnog programa u Dečijem selu.

08.06. – „Takmičimo se u humanosti zajedno“, Niš, Otvoreni Tereni OŠ “Dušan Radović”.

Već osam godina sredstva prikupljena na turniru doniraju se u vidu vredne tehničke opreme nekoj od niških škola, obezbeđujući na taj način moderne uslove za rad i obrazovanje školaraca, čime su njihovi dani u klupi učinjeni srećnijim i bezbrižnijim.

Na koji način i Vi možete učestvovati u JCI Srbija humanitarnom karavanu?

Humanitarne turnire u basketu do sada je podržalo više desetina partnera, društveno odgovornih kompanija i pojedinaca, i na taj način je pomognut razvoj i dat doprinos za srećnije detinjstvo za stotine mališana u Srbiji.

Beograd

Na putu za Petnicu

26.05., Prva beogradska gimnazija

Novi Sad

Igrajmo za Dečije selo

01.06., Dečije selo, Sremska Kamenica

Niš

Takmičimo se u humanosti zajedno

08.06., Otvoreni Tereni OŠ “Dušan Radović”