JCI Novi Sad drugi put za redom organizovao je humanitarni turnir u basketu, 01. juna 2019. godine u sali OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, sa ciljem prikupljanja sredstava za pružanje mogućnosti dodatne edukacije dece iz SOS Dečijeg sela „Dr Milorad Pavlović“ Sremska Kamenica.

Cilj projekta je da se kroz druženje i sport animiraju društveno odgovorne kompanije i građani koji su u prilici da podrže ovu akciju i koji prepoznaju njen potencijal.

JCI Novi Sad prepoznao je potrebe mlađe i starije dece Dečijeg sela za dodatnom edukacijom i uključivanjem u sportske aktivnosti, kako bismo im obezbedili lepšu i bolju budućnost. U skladu sa pravilima i potrebama ove ustanove, sredstva će biti usmerena na pohađanje stručnih kurseva za decu, korisnih na njihovom putu ka osamostaljivanju, kao i na nabavku edukativnih igara i materijala za radionice koje se sprovode u okviru redovnog programa.

Na terenu svoje košarkaško umeće predstavilo je 12 ekipa iz kompanija: Tehnounion Exim, Crowded Room StudioHTECNO solutionsNew PlantMidmas, NIS, Patewski, First Beat MediaVivify IdeasInstitut za ratarstvo i povrtarstvo (NS seme), kao i ekipa Fakulteta tehničkih nauka.

Održano je i takmičenje u brzom šutiranju trojki. U pauzi između utakmica sve prisutne zabavio je nastup Werundis devojaka. Odluku o usmeravanju prikupljenih sredstava donećemo u saradnji sa upravom Dečijeg sela.

Sponzori turnira: MinaquaOm Made (Biobella)Dragulj SuboticaDarkomVoda VrnjciJKP Vodovod i kanalizacijaInstitut za bezbednost i sigurnost na raduNS majice.

Prigodne nagrade pobednicima obezbedili su: Kuglana ŽabacEclectic FitHornet CrossPaintball klub Zona adrenalinakonjički klub Graničar.

Podršku je pružila i Sekcija prve pomoći Medicinskog fakulteta.

Ponosni smo što smo još jednom pokazali humanost na delu!

Celu galeriju sa događaja možete pogledati ovde.

Rezultati:

12 Timova

13 Donatora

13 Sponzora

95.000 dinara

Sredstva su iskorišćena za:

Organizaciju edukativnih radionica

Fit Pass kartice

Opremanje sportske sale