Istorijat

Još u ranim danima JCI Srbije, aprila 2004. godine, osnovana je komora JCI u Subotici. Iste godine, na Dunavskoj konferenciji u Novom Sadu, JCI Subotica proglašena je za punopravnog člana JCI porodice. Među njenim osnivačima bilo je i onih koji su ideju o JCI-u doneli u Srbiju: tu su Pavle Budinčević, Jelena Zvekić, Mirjana Stevanović, Mira Šeterlajn, Olivera Imbronović i Igor Skala.

Članstvo

Od svog nastanka, JCI Subotica imala je periode sa više i sa manje aktivnih članova. Sada ih ima desetak, mada poslovne obaveze često učine da ih ne možete sve upoznati na svakom redovnom sastanku. Trenutno među aktivnim članovima preovlađuju muškarci, privatni preduzetnici, ekonomisti, IT stručnjaci i grafički dizajneri. Svaki novi član je dobrodošao, dok god ima jaku želju da ozbiljno radi na sebi – u skladu sa JCI parolom „Be better“. Naravno, makar jednom godišnje članstvo se upoznaje sa novim, potencijalnim članovima na tradicionalnom „Open Day“ događaju.

Možete ih potražiti u prostoriji 308, na Otvorenom univerzitetu svakog četvrtka oko šest popodne. Posle toga društvo nastavlja druženje u Staroj piceriji, pa svoj entuzijazam i ideju možete da im pokažete i u manje formalnom okruženju.

Projekti

Impress me!

U našoj zemlji, problem nezaposlenosti je skoro sveprisutan. Zato je od 2001. na ovamo, skoro svake godine, JCI Subotica pokušala da dâ svoj doprinos u rešavanju tog problema. Organizovan je događaj koji spaja predstavnike firmi koje posluju na teritoriji grada, a sa druge strane pozvani su svi oni koji aktivno traže posao. Projekat je zamišljen kao proctor u kome će svi zainteresovani dobiti priliku da razgovaraju sa poslodavcima i da u najboljem svetlu predstave sebe.

Krug sreće

Ovaj projekat namenjen je štićenicima Centra za socijalni rad opštine grada Subotica. Ovaj projekat je dobar primer lepe JCI tradicije, s obzirom na činjenicu da se realizuje već preko 10 godina i traje koliko i sama komora. Radi se o nizu radionica za decu na kojima ona sa svojim starateljima i članovima JCI-a na svojim kreativnim radovima – čestitkama i kalendarima. JCI Subotica kasnije štampa i prodaje te kalendare lokalnim firmama, a sav prikupljen novac stavlja se na korišćenje Centru. Samo prošle godine u ovoj akciji prikupljeno je oko 100.000 dinara decu iz Centra.