No comments yet

Igramo basket – pomažemo školi

Kada država ne može da pomogne, tu je lokalna zajednica, a lokalnu zajednicu uvek predvode proaktivni pojedinci – u tome se JCI ističe u svim gradovima u kojima postoje su do sada otvorene komore. Jedna lepa inicijativa koju je i u 2014. pokrenula lokalna komora u Nišu, povezala je najuspešnije lokalne firme kako bi obezbedili pomoć jednoj od najmanjih osnovnih škola u gradu.

 

Humanitarni turnir „3 na 3“ nije nova ideja – u Nišu se basket za humanost igra već dve godine, a sredstva se uvek namenjuju nekom aktuelnom cilju. Ove godine, JCI-evci su primetili da treba pomoći OŠ „Sreten Mladenović Mika“, jednoj od najmanjih škola u gradu, izdvojenoj u blizini romskog naselja na Apelovcu. Velika promocija kroz lokalne medije koju uvek izlaze u susret aktivnim, mladim ljudima i već tradicionalna podrška sponzora, lokalnih preduzeća i startapova i evo šta se može učiniti.

U velikoj sportskoj sali OŠ „Duško Radović“, 19 ekipa iz različitih niških firmi poslalo je svoje radnike na zasluženu fizičku, ali i društveno odgovornu aktivnost. Uz muziku i dodatne organizovane aktivnosti ispred sale, podrškom gledalaca sa tribina i uz profesionalne sudije iz Regionalnog košarkaškog saveza, a kako kažu u JCI Nišu – na ovakvom događaju, svi su pobednici.

Sakupljeno je 86.300 dinara koji su u celosti stavljeni na raspolaganje školi. Od tih sredstava kupili smo i ugradili nova spoljna vrata na školskim toaletima koje smo pri tom u celosti okrečili, osvetlili učionice u kojima je nedostajalo neonskih sijalica i završili brojne neophodne popravke u infrastrukturi. Uz to, lokalna JCI komora je uložila dodatni napor, pa je školskoj biblioteci poklonjeno 20 novih knjiga primerenih uzrastu i programu učenika, a kupljene su i igračke za opremanje dva odeljenja celodnevnog boravka.

Post a comment